2 min lezen

Stage bij Annual Insight

Bart Zirschky gepubliceerd op oktober 31, 2018

Aangenaam, mijn naam is Tammo Zijlker en ik studeer Wiskunde aan de TU Delft. Bij Annual Insight heb ik nu 3 maanden stage gelopen als data scientist. In deze blog neem ik je graag mee in het verloop van mijn stage!

Nog nooit gehoord van Annual Insight?

Dan ben je als student niet de enige! Op een carrière dag op de universiteit heb ik een speeddate gehad met Annual Insight en ik was gelijk enthousiast. Annual Insight is een jong, snel groeiend bedrijf dat data-driven strategisch advies geeft aan bedrijven in de Food&Agri en Public&Health sector. Annual Insight onderscheid zich door vooral gebruik te maken van openbare data en deze na grondige analyses in hapklare brokken en met waardevolle inzichten te presenteren.

Hoe is het om te werken bij zo’n jong bedrijf?

Annual Insight bestaat intussen 10 jaar (een mooi feestje was het zeker!), maar is zeker nog een jong bedrijf. Het merendeel van mijn collega’s is de 30 nog niet voorbij en de young professional sfeer van work hard, play hard is duidelijk aanwezig. Daarbij komt nog dat het bedrijf hard groeit en dat iedereen ruim kans heeft om taken en kansen op te pakken om bij te dragen aan het succes van het bedrijf. Deze dynamische sfeer zorgt ervoor dat je als stagiair niet alleen ‘meeloopt’ in het bedrijf, maar meer als gelijke met je collega’s aan de slag kan.

 

Hoe kom je als stagiair aan de slag bij Annual Insight?

Na kennisgemaakt te hebben met Annual Insight op de universiteit ben ik op het kantoor in Amsterdam (vlakbij het Olympisch stadion) langs geweest voor een uitgebreider gesprek. In dit gesprek ging het over wat ik precies zocht in mijn stage, wat Annual Insight mij kon bieden en verwachte van mij. Na dit gesprek ben ik uitgenodigd om een case te komen doen bij Annual Insight om te laten zien wat mijn skills als data scientist zijn en hoe ik problemen aanvlieg. Na dit gesprek was de sollicitatie rond en kon ik aan de slag. Tijdens dit proces is het heel prettig om contact te hebben met Annual Insight, het contact is snel en ze geven volledig open kaart in het proces en de mogelijkheden. De voorwaarden als stagiair zijn bovendien ook dik in orde.

 

Wat doe je als data scientist bij Annual Insight?

Tot zover een aanrader voor iedereen om bij Annual Insight aan de slag te gaan, maar wat was mijn rol als wiskundige daar? Ik heb meegewerkt aan een predictive analytics project in de Food&Agri sector. Mijn rol daarin was om met diverse machine learning technieken prijsvoorspellingen te doen. Deze prijsvoorspellingen kunnen handelaars een enorm concurrentievoordeel geven. Waar de studie wiskunde natuurlijk behoorlijk theoretisch is, was deze stage een mooie kans om die theorie in de praktijk te brengen! De theorie is prachtig, maar de praktijk is altijd weerbarstiger. Er komen veel praktische details en skills kijken bij het werk die je alleen kunt leren door het veld in te gaan. Ik heb hier veel waardevolle lessen geleerd. Daarnaast heb ik er veel van geleerd in een multidisciplinaire omgeving te werken. Naast andere data scientists, werk je veel met business analisten en natuurlijk de klanten van Annual Insight. Een team waarin ieder zijn eigen kwaliteiten kan inbrengen om een project tot een goed eind te brengen werkt heel prettig. Ik zou iedereen aanraden met Annual Insight vrijblijvend in contact te komen om te kijken wat de mogelijkheden voor je zijn!

Picture of Bart Zirschky

Bart Zirschky

bart.zirschky@annual-insight.nl