2 min lezen

Annual Insight trekt kapitaal aan voor internationale groei

Jeroen Lustig gepubliceerd op januari 18, 2021

Met het aantrekken van een groep investeerders onder leiding van Green Valley Capital breekt voor Annual Insight een nieuwe fase aan. De afgelopen tien jaar heeft Annual Insight een stevige positie opgebouwd in de Nederlandse markt. Met een commitment van €1 miljoen vers kapitaal ligt de weg open naar verdere internationalisering.


Annual Insight - Aankondeging extern v2

 

Annual Insight verzamelt en analyseert grote hoeveelheden open data over bedrijven en markten, en vertaalt deze voor klanten naar direct toepasbare inzichten in abonnementsvorm - bijvoorbeeld over concurrenten, groeimarkten en leveranciersrisico's. De afgelopen jaren is middels eigen investeringen in technologie een schaalbare basis voor groei gelegd. De kapitaalinjectie is het startschot voor die groei, met name op internationaal vlak. Het stelt Annual Insight in staat in versneld tempo de datadekking te vergroten en een uniek online platform te creëren voor alle klantvragen op het gebied van open data. Annual Insight bestaat uit twee business units, die beiden profiteren van de investering.


Binnen het bedrijf profiteert de tak ‘Food & Agri’ als volgt van de investering:

  • De unieke datadekking over private bedrijven wordt flink uitgebreid in Europa;
  • Binnen het platform wordt het mogelijk om op eenvoudige wijze waardeketens te ontleden en te vergelijken met andere waardeketens en geografische regio’s – een primeur;
  • Het online platform wordt vernieuwd om het gebruiksgemak en de kwaliteit van inzichten naar een hoger niveau te brengen.

Binnen het bedrijf profiteert de tak ‘Public & Healthcare’ als volgt van de investering:

  • Een grote update van de Aanbiedermonitor, Annual Insight's product in dit marktsegment, brengt verschillende modules samen en maakt het eenvoudiger om de inzichten toe te passen in de praktijk;
  • Via de integratie met ‘Zorgpaden’ en data over de vraagzijde wordt toegewerkt naar een compleet beeld in het sociaal domein;
  • Met zorgaanbieders wordt verkend hoe zij ook ondersteund kunnen worden met open data, met als doel om zorgaanbieders en gemeenten dichter bij elkaar te brengen.


Jeroen Lustig namens hemzelf en zijn mede-oprichter Bart Zirschky ANNUALINSIGHT: “Bart en ik zijn heel blij met deze stap,  nu we op grotere schaal kunnen bouwen aan onze missie: bedrijven helpen betere en snellere strategische besluiten te nemen, door gebruik te maken van de alsmaar groeiende hoeveelheid data die er is in de wereld. Deze investering komt op een perfect moment: onze tech is er klaar voor, het team is compleet voor de volgende fase en ik merk dat de internationale markt bewuster is dan ooit van de noodzaak om datagedreven te werken. Ik kijk enorm uit naar de toekomst met de mogelijkheden die we nu hebben.”

Rob Oudman van Green Valley Capital: “Bart en Jeroen hebben met hun team een mooi bedrijf gebouwd met belangrijke klanten voor wie zij cruciale insights in hun sector verzorgen, jaar in, jaar uit. Samen met mijn mede-investeerders kijk ik er naar uit om het team te steunen om hun unieke Insight-as-a-Service producten breder in hun kernmarkten uit te rollen en zo de groei in binnen- en buitenland te kunnen versnellen.”

 Neem voor vragen of commentaar contact op met Jeroen Lustig: jeroen.lustig@annual-insight.nl / +31 6 39 855 600

Picture of Jeroen Lustig

Jeroen Lustig